DeepCool a Kaspersky dostávají BAN v USA a v ohrožení jsou i další trhy včetně Evropy. Tisk E-mail
Napsal Jan "DD" Stach   
Pátek, 21 červen 2024
altObě firmy porušily mezinárodní sankce, Kaspesky umožňuje přístup russů k americkým datům.

 

 

 

 

Slibně se rozvíjející firma DeepCool, jejíž nová generace produktů začala být na trhu opravdu vidět a být populární, má obrovský problém. Její čínská část totiž porušila technologické sankce a doručila do russka technologie za více jak 1 milion dolarů, které mhou být použité ve válce proti Ukrajině a hybridní válce proti nám. Firma podle všeho prodala klíčové technologické zboží, které russko nutně potřebuje ke své agresi, několika firmám přímo napojených na vojenský a špionážní průmysl, který vede válku. DeepCool se tak podařil opravdu mizerný obchod, kdy za ušmudlaný 1 milion dolarů od rusských nacistů, ztrácí přístup na trh v USA a pravděpodobně ztratí i Evropský trh, který má nesrovnatelně větší hodnotu.

DeepCool se totiž okamžitě ocitlo na sankčním seznamu a musí ukončit veškeré aktivity v USA. To se týká prodeje, podpory i jiných vztahů. Slibně rozjetý business firmy tak končí a v ohrožení je i Evropská část podnikání. Je to škoda z hlediska těch produktů, ale bylo to vědomé rozhodnutí firmy ty sankce porušit. Nešlo o žádné opomenutí ani náhodu. DeepCool přitom aktuálně uváděl na trh novinky, které se tak v USA a dost možná ani u nás, nakonec neobjeví a obětoval tak business za minimálně desítky ne-li malé stovky milionů dolarů.

DeepCool není jediná firma v problémech. USA aktuálně zaBANovaly také asi nejznámější a světově nejúspěšnější russkou společnost, Kaspersky Lab. Ta byla dlouhodobě varována, aby přestala russké vládě poskytovat data západních uživatelů. A již co by firma s nepřátelským státním vlivem, byla limitována v posledních letech nejen v USA. Nyní však Spojené Státy udělily totální BAN, který začne platit od září.

Důvodů je celá řada. Firma nepřestala poskytovat data amerických uživatelů russké vládě a je prokazatelně pod vlivem temní vlády, která vede otevřenou hybridní válku nejen s USA. Současně její SW umožňuje instalaci nebezpečných virů a děr do systému. Samozřejmě je asi každému jasné, že používat russký software a firmy napojené na russko je dnes opravdu zásadní bezpečnostní riziko. V USA už si firma neškrtne. Od července platí zákaz pro americké firmy a občany s ní spolupracovat, od konce září pak nesmí Kaspersky v USA působit se svým produktem vůbec, vydávat aktualizace, prodávat SW apod. Používat jej budou moci stávající zákazníci i nadále (pokud nepracují pro vládu a státní správu), za používání jim žádný postih samozřejmě nehrozí (to samé platí i u používání DeepCool produktů). Ovšem nemohou počítat s podporou nebo prodejem nového.

Je pravděpodobné, že obě výše uvedené firmy dostanou kromě USA stopku také v Evropě, kdy z pochopitelných bezpečnostních i lidských důvodů USA a EU kroky vůči válčícímu Russku a jeho podporovatelům koordinují, speciálně co se sankcí a jiných věcí týká …

 

AUTOR: Jan "DD" Stach
Radši dělám věci pomaleji a pořádně, než rychle a špatně.

Starší články


Komentáře
Přidat Nový
snajprik [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-24 14:36:59

Tak to je jasne že najväčší vírus je antivírus Ako nemam nič proti Rusom ale od nich a Činanov by som si antivirus nenainštaloval.
Antivir ma kompletný prístup k všetkému čo je v PC a môže mazať, zakazovať, davať do karanteny, bez vedomia uživatela.
Mam eset, lebo bol naš, ale už aj to kupili a už mame prd ...
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 15:15:45
avatar
Já mám v PC čínského trojana: Epic Store
Milan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-27 12:10:22

No to s tym NODom si fakt vyhral, a nemyslim tym nadstandardne prepojenie firmy Eset na dennik N, mimovladky, americku ambasadu a istu trojpismenkovu agenturu, co vsak je pochopitelne urcite hoax, lebo vsak by o tom predsa pisali v mainstreame
Skor sa pytam, preco platis firme, ked windows ma vstavany antivirak, ktory nie je ovela horsi (ano, kedysi davno to bola tragedia, dneska relativne v pohode).
Ja osobne aj tento vstavany antivirak mam deaktivovany cez gpedit (gpedit je len vo windowse vo verzii Pro) a neopuzivam ani ziadny iny, teda ak nepocitam stranku https://www.virustotal.com/gui/home/upload, kde sem tam prezeniem nejaky ten exač. Predsa my itckari-systemaci mame system a svoje konanie vedome pod kontrolou a nenechame si ho zavirit ako nejaki BFU, či vari nie?
buzuluq [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 09:11:24
avatar
lol ten Kaspersky měl dostat ban už dávno...
Panoramix0903 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Hm 2024-06-25 11:57:46

Nikomu nie je divne, ze vsetko ruske je zle, pritom napr. bez ich raketovych motorov si Amici ani neprdnu?

Firma nepřestala poskytovat data amerických uživatelů russké vládě a je prokazatelně pod vlivem temní vlády, která vede otevřenou hybridní válku nejen s USA.

OK. Beriem. Ale v tom pripade by mali byt v EU zakazane aj americke antiviry, nakolko robia to iste, co ruske, akurat poskytuju nase data amikom, ktori ich zneuzivaju na svoje mocenske zaujmy. A co sa tyka tej otvorenej hybridnej vojny, stryko Sam je ten posledny, co moze kazat o moralke. Vedu rovnaku vojnu dokonca aj proti EU. Odpocuvaju, sleduju vsetko, napokon ved aj Merkelku napichli svojho casu.

zislo by sa trochu nestrannosti a hlavne nerobit politicky dennik z tohto webu. Ked nazyvame Russko s 2s, tak aj UssA, pokial viem, robia bordrel po celom svete, nez ohladu na obete.

dlhe roky sme sa pchali do zadku rusom aby sme potom vymenili zadok za americky? Naco? V Europe vieme vyrobit vsetko, ak by bol naozaj zaujem.
Trace4x10 [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 15:40:29
avatar
Ty motory jsou oblíbeným argumentem, když se někdo chce aspoň trošku zastat Ruska. Ale co tam máte dál? Sčot? Matrjošku? Boršč?
Eli.Wallace [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 15:35:00

Tak ona RD-180 je výborný motor, o tom žádná. Problém je v tom, že ten si Američani můžou licenčně v pohodě vyrábět a páteř Ruského programu stojí na tom, co vymyslel Koroljov. Protony a Sojuzy jsou koncepčně stroje z 50. a 60. let a o Angaře se mluví nějakých 30 let, ale zatím skutek utek.
Varin [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-26 09:38:59

Bych si z toho moc nedělal legraci. Lidi pod tlakem strachu dokážou jednat a myslet jinak, než by to bylo za normální situace. Někdo tomu podlehne víc, někdo míň.
Každopádně mě to sere, kolik demence rusák rozvířil do prostoru.
Eli.Wallace [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 12:35:08

Vážně? ;) SLS? US motory. F9/ FH? US motory. SHS? US motory. Antares? Ukrajina, nelítá. Delta? US motory, končí. Atlas? konečně máme RD-180, no US si je může licenčně v pohodě vyrábět, ale proč? Kde tady vidíte Ruské motory, bez kterých si Amíci neprdnou? Poučte mě prosím.
ITFan [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 12:44:14

1. Neviem ci este amici pouzivaju ruske motory, ale ak ma pamat neklame, tak ich pouzivali.
2. Amici maju stale s rusmi biznis v kvante inych veci.
3. s ativirmi uplny suhlas
4. usa zakazovali zly cinsky Huawei, lebo ma pre cinanov backdoory... ale ze americke switche, routre atd atd maju backdoory pre amikov to uz nevadi. Zlodej krici chytte zlodeja...
5. DD prosim prestan s tymi dvojitymi S. Ma to tu byt naozaj o technologiach, vyrobkoch, IT atd, prosim netahaj sem politiku. Neklesaj na uroven nejakeho bulvarneho platku. Chodim sem neskutocne roky, nerad by som prestal.
Eli.Wallace [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 15:32:27

To jsem právě psal - jiné než US motory využívá jen Antares, ten má motory z Ukrajiny a nelítá, a potom Atlas, kde si motory Amerika může licenčně vyrábět jak se jim zachce. Ale nahrazují tu jinou raketou, kde jsou opět US motory...
Richelieu [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-25 13:41:22
avatar
Kaspersky dal zdrojové kódy k dispozici američanům, ale je to Ruské, tak prostě politika. DeepCool dostal ban jen proto, že je z té komoušké Číny (založí si asi jinou firmu). Z ostrovní Číny (Taiwan) si tamní výrobci dodali stroje pro dvojí použití za desítky milionů dolarů do Ruska, ale kromě titulků v novinách a směšné pokuty místní vlády se nic nestalo. Takové mezinárodní pokrytectví v praxi.
MACHINA [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-27 01:12:30
avatar
Vzhledem k dnešnímu již defacto válečnému stavu (Vrbětice, dezinfo weby a kampaně, už i teroristické útoky ala zapalování autobusů), je správné vykopat z našeho euroamerického trhu kohokoliv o kom by byť jen mohlo být podezření, že slouží někomu z té diktátorské Putinově alternativě k NATO (Russko, Čína, N. Korea, Iran, Vietnam atd.)
JJuraj [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - Jan "SS" Stach 2024-06-27 13:43:25

Autore, autore. Xenofob jak vysity.
Hammy [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-27 14:28:45
avatar
Těžko může být xenofob. Stačí sledovat RTV a jejich psycho-fašistickou tvorbu... zjistíte, že 3 říše se přejmenovala na VelkéRusko. Tam jsou novodobý "náckové" ve všech strukturách. Už jen ten jejich vládou propagovaný "umělec" Jaroslav Jurjevič Dronov jede bomby jako za Hitlera. A podle některých fotek je dobře inspirovaný nacistickou tematikou.
RaY [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] - ? 2024-06-28 07:18:00
avatar
Odkyd se ve slove Rusko pisou dve S ?
Kisch [Zobrazit profil] [Poslat zprávu] 2024-06-28 10:06:12
avatar
Vtipný je, že oni se tak nazývají sami. Rossija
Pouze registrovaní uživatelé mohou přidat komentář!
 

Najdete nás na Facebooku

.... a také na Twitteru

RSS

DDWorld.cz

DDWorld - Blogy a videa

DDWorld - Magazín

Poslední příspěvky v diskuzích


Videa
Frostpunk 2 se odkládá – BETA verze odhalila nedostatky
Frostpunk 2 se odkládá – BETA verze odhalila nedostatkyPondělí, 01 červenec 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 399x
Komentářů: 0
Dead Rising – remaster prvního dílu v přípravě!
Dead Rising – remaster prvního dílu v přípravě!Pátek, 28 červen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 353x
Komentářů: 0
Rozdíly mezi ložisky počítačových ventilátorů
Rozdíly mezi ložisky počítačových ventilátorůČtvrtek, 27 červen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: PC a IT
Spuštěno: 1801x
Komentářů: 0
Indiana Jones and the Great Circle – herní Indy vypadá slušně
Indiana Jones and the Great Circle – herní Indy vypadá slušněStředa, 26 červen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1502x
Komentářů: 1
Nejpřeceňovanější hra současnosti, Elden Ring, dostal velké DLC
Nejpřeceňovanější hra současnosti, Elden Ring, dostal velké DLCÚterý, 25 červen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Počítačové hry
Spuštěno: 1606x
Komentářů: 18
Bugatti má nástupce Veyronu a Chironu. Stojí 100 milionů.
Bugatti má nástupce Veyronu a Chironu. Stojí 100 milionů.Pátek, 21 červen 2024
Vložil: aDDmin
Kategorie: Auto-moto
Spuštěno: 1413x
Komentářů: 4